woensdag 18 januari 2012

Grondige 'keuring'

Wauw, het gaat vooruit nu!  Mijn hele tekst werd grondig doorgenomen door de eindredactrice van de uitgeverij en nu is is het weer aan mij om haar suggesties al dan niet toe te passen.  Met de meeste zaken ben ik het helemaal eens, maar andere 'verbeteringen' voelen voor mij dan weer vreemd aan.  Zij is immers een Nederlandse en voor mij als Vlaamse klinken sommige van haar voorstellen toch wel erg 'Hollands'.   Het geeft me stof tot nadenken. 

Ik ben in ieder geval blij met haar grondige 'keuring' van mijn tekst en met haar suggesties.  Ook het feit dat ik zelf nog mag kiezen welke verbeteringen ik aanbreng vind ik natuurlijk heel fijn.

Haar algemene reactie op mijn tekst was erg positief.  Ik kan alleen maar blij zijn! :)

Naast die euforie zijn er jammer genoeg ook nog de vele slapeloze nachten met mijn zoon.  Elke avond kost het ons nog steeds bloed, zweet en tranen om hem tot bedaren te brengen en om hem te laten slapen.  Uren zijn we daarmee bezig.  En net toen ik mezelf trachtte te sussen met de gedachte dat onze nachtrust tenminste nog bewaard bleef, begon de hele heisa ook 's nachts.  Twee nachten na elkaar heeft hij ons nu uit onze slaap gehouden, de voorbije nacht zelfs drieënhalf uur lang, zonder onderbreking.  Dit houden we niet lang meer vol.  Hij hopelijk ook niet.

2 opmerkingen:

 1. Oei ja, slaapgebrek nekt je. Kennen we ook, maar gelukkig nu niet meer. Wellicht gebeurt er te veel overdag, waardoor hij 's nachts nog te veel prikkels moet verwerken?
  Sterkte ermee, want zeker met kinderen met een gebruiksaanwijzing heb je je slaap juist extra nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft op zijn twee à drie jaar een periode gehad waarop hij het ons 's nachts echt heel moeilijk maakte. Daarna heeft hij lang goed geslapen, maar nu sinds de kerstvakantie (en een logeerpartijtje bij de grootouders) loopt het echt moeizaam, en dat is zacht uitgedrukt. Inderdaad: te veel indrukken, te veel prikkels te verwerken... En ondertussen is het moeilijk gaan slapen wellicht ook een soort van routine geworden voor hem.

   Verwijderen