BOEK Zoon met een gebruiksaanwijzing


Mijn boek 'Zoon met een gebruiksaanwijzing' is sinds september 2012 te koop.

IN BELGIË

In België is het boek te vinden in de boekhandel (Standaard Boekhandel, Fnac, ...).

Bestel je het liever online, dan kan dat natuurlijk ook! Hieronder enkele links naar webwinkels waar je géén verzendingskosten dient te betalen:
Cosmox.be
Boek.net
Bol.com - geen verzendingskosten bij een aankoop vanaf € 20
... en er zijn er vast nog veel meer!

Wil je graag een gesigneerd exemplaar, aarzel dan zeker niet om me te contacteren!

IN NEDERLAND

In Nederland kun je het boek bestellen bij je boekverkoper door ISBN-nummer 978 90 8924 219 8 op te geven.

Bestel je het liever online, dan kan dat natuurlijk ook! Hieronder enkele links naar webwinkels waar je géén verzendingskosten dient te betalen:
Cosmox.nl
Boek.net
Bol.com - geen verzendingskosten bij een aankoop vanaf € 20
Bruna.nl
Ako.nl
... en er zijn er vast nog veel meer!

Wil je graag een gesigneerd exemplaar, aarzel dan zeker niet om me te contacteren!

ALLE GEGEVENS OP EEN RIJTJE

Titel: Zoon met een gebruiksaanwijzing
Ondertitel: Over mijn kleuter met autisme
Auteur: Eva Van der Linden

Omvang: 120 pagina's
Formaat: 14 x 22 cm
Uitvoering: paperback
Uitgeverij: Houtekiet
Publicatiedatum: 10/09/2012
Prijs: € 14,95
ISBN-nummer: 978 90 8924 219 8
NUR: 860

Neem ook eens een kijkje op de website van uitgeverij Houtekiet. (klik hier)

TEKST OP DE ACHTERFLAP

Autisme is hip. Net zoals ADHD is het een etiket dat steeds meer kinderen wordt opgekleefd. Een modeverschijnsel dat ook wel weer overwaait? Neen. Autisme is een harde realiteit voor mensen die er dagelijks mee geconfronteerd worden. En neen, het waait niet over. Het is er voor het leven.

Eva Van der Linden heeft een vijfjarige zoon met autisme. Al komt hij vaak heel normaal over, toch kwam deze diagnose voor zijn naaste omgeving niet onverwacht. Zijn sterke voorkeur voor structuur en vaste rituelen, zijn grote drang naar controle, zijn sociale onbeholpenheid en zijn onvermogen om eenvoudige situaties helemaal correct in te schatten maken hem deels tot wie hij is. Maar verder is hij ook heel lief, nieuwsgierig, verstandig, grappig en kan hij o zo creatief uit de hoek komen.

Zoon met een gebruiksaanwijzing laat je aan de hand van een greep treffende anekdotes uit het dagelijkse leven begrijpen wat een gewoon autistisch kind zo buitengewoon maakt. Met een lach en een traan ervaar je van heel dichtbij dat autisme meer is dan een modegril.

WAAROM DIT BOEK?

Steeds meer kinderen krijgen in deze tijd een zogenaamd 'labeltje' opgeplakt.  Ook mijn oudste zoon kreeg er eentje.  'Autisme met een betere begaafdheid' staat erop geschreven. 

Natuurlijk wil ik niet dat mensen zich blind staren op deze term.  Hij blijft wie hij is en dat is heel wat meer dan 'een kind met autisme', maar toch helpt zijn diagnose ons als ouders om bepaald gedrag beter te kunnen plaatsen.
Mijn zoon is nu vijf jaar.  Hij is een fantastische kleuter: pienter, ontzettend lief, schattig, grappig en hoe je het ook draait of keert... een beetje 'anders dan de anderen'.  Dat valt op het eerste gezicht vaak helemaal niet op, maar wie iets dichter bij hem staat voelt dat hij 'bijzonder' is.

Om andere ouders van kinderen met een gelijkaardige diagnose een gevoel van herkenning te kunnen geven, om allerhande hulpverleners een nog betere inkijk te geven in een gezinsleven met een kind met een 'labeltje' en eigenlijk ook om even zélf alles op een rijtje te zetten, heb ik over mijn zoon een eigen boek geschreven.
De tekst bestaat vooral uit anekdotes.  Ik heb me niet gewaagd aan wetenschappelijke theorieën en ook ingewikkelde termen ben ik zo veel mogelijk uit de weg gegaan.  Bovendien vind ik het erg belangrijk dat de lezer inziet hoe verrijkend het leven met een autistisch kind kan zijn, al loopt het natuurlijk niet steeds van een leien dakje.  Het heeft geen zin om je te focussen op iemands negatieve eigenschappen.  Elk kind heeft immers zijn eigen talenten waar je apetrots op kan zijn!  Met die doelstellingen in het achterhoofd hoop ik dat mijn lezers het boek kunnen sluiten met een overwegend positief gevoel.


Eerste uitgave: augustus 2011 - in eigen beheer
Vanaf 11/01/2012 is dit boek NIET meer bestelbaar via Unibook.

Populaire posts