BOEK Tussen trots en ergernis


FLAPTEKST

Toen het jongste zoontje van Eva Van der Linden zich vragen begon te stellen over het 'anders zijn' van zijn oudere broer, ging hun moeder op zoek naar ervaringsverhalen en tips van andere brussen (broers en zussen) van kinderen met autisme. Die informatie bleek niet gemakkelijk te vinden en ze besloot zelf materiaal te verzamelen...
In Tussen trots en ergernis brengt zij de getuigenissen bijeen van 22 mensen, tussen 8 en 43 jaar oud, die een broer en/of zus met autisme hebben. Het werd een reis doorheen gevoelens van trots, bewondering, aanvaarding, onzekerheid, bezorgdheid, onbegrip, ergernis. De getuigenissen zijn openhartig, soms hard, vaak ontroerend. En altijd met concreet bruikbare tips vanuit de eigen ervaringen. Geen pasklare oplossingen voor elke situatie, wel een aanrader voor wie niet altijd raad weet met wrijvingen tussen een kind met autisme en zijn brussen.

Over het autisme van haar oudste zoon schreef Eva Van der Linden eerder Zoon met een gebruiksaanwijzing.

"Dankzij de verhalen in dit boek begint mijn zoon eindelijk te beseffen hoe moeilijk hij het zijn zus soms maakt. Hij heeft zich voor het eerst oprecht bij haar verontschuldigd en probeert nu meer rekening met haar te houden. Mijn dochter werd tot tranen toe bewogen bij het lezen van de teksten. Zo treffend…"
H., moeder van een 14-jarige zoon met autisme en een 12-jarige dochter

"Dit boek toont aan dat autisme niet alleen de persoon zelf maar ook diens broers en zussen stevig raakt. Duidelijk is dat autisme geen pretje is, maar het maakt ook dat broers en zussen geen saai, doodgewoon leven hebben en autisme betekent in veel gevallen zelfs een verrijking."
Bieke Lambrechts en Peter Vermeulen van Autisme Centraal

"Omgaan met autisme is niet altijd gemakkelijk, maar door de vele beklijvende getuigenissen kan dit toegankelijke boek voor 'brussen" een inspiratiebron zijn en een nieuwe denkwijze creëren."
Pascale Dedecker, klinisch psychologe

TE KOOP IN BELGIË

Je kunt het boek bestellen bij uitgeverij De Draak. (GEEN verzendingskosten - registreren op de website niet noodzakelijk)

Bij sommige boekenwinkels kun je het zo vinden, bij andere kun je 'Tussen trots en ergernis' bestellen door bij de kassa de titel van het boek of ISBN-nummer 978 94 9073 8211 op te geven.

Bij Standaard Boekhandel kun je het boek ook online bestellen en laten leveren in een winkel naar keuze.

Ook verschillende webshops verkopen het boek. Zo kun je het o.a. kopen via Bol.com, Cosmox.be, en Proxis.

Wil je graag een gesigneerd exemplaar, aarzel dan zeker niet om me te contacteren!

TE KOOP IN NEDERLAND

Je kunt het boek bestellen bij uitgeverij De Draak. (GEEN verzendingskosten - registreren op de website niet noodzakelijk )

In de boekhandel kun je 'Tussen trots en ergernis' bestellen door bij de kassa de titel van het boek of ISBN-nummer 978 94 9073 8211 op te geven.

Ook verschillende webshops verkopen het boek. Zo kun je het o.a. kopen via Bol.com, Cosmox.nl, Proxis. (o.a. betaling via iDeal)

Wil je graag een gesigneerd exemplaar, aarzel dan zeker niet om me te contacteren!

ALLE GEGEVENS OP EEN RIJTJE

Titel: Tussen trots en ergernis
Ondertitel: Als je broer of zus autisme heeft
Auteur: Eva Van der Linden

Omvang: 120 pagina's
Formaat: 14 x 22 cm
Uitvoering: paperback
Uitgeverij: De Draak
Publicatiedatum: 10/2014
Prijs: € 12,50
ISBN-nummer: 978 94 9073 8211
NUR: 600

MEER LEZEN?

Meer info (met fragmenten uit het boek) lees je HIER


Reacties

Populaire posts